Meer energie? Doe de 10 day challenge!

Meer energie? Doe de 10 day challenge!

Chocolade, koekjes, chips… zo lekker!

‘Hoi, ik ben Richelle en ik ben snoepverslaafd,’ grapte ik altijd. Dat gevoel van ‘happiness’ wanneer ik smulde van een hele reep melkchocolade met noten. Wanneer deed ik dit? Vooral wanneer ik een hele dagplanning had gemaakt en er niets van terecht kwam, omdat zoonlief besloot hangerig te zijn. Of wanneer ik stress had om de deadline van een project. Dan was ik constant aan het snaaien. Superveel energie kreeg ik daarvan… Niet dus, ik had minuten later alleen maar meer trek en voelde me  futloos!
Dat je dikker wordt van snoepen, dat wist ik wel, maar dat deze suikers je lichaam onttrekken van energie en de darmen en lever beschadigen, stond ik niet bij stil.

We lopen letterlijk zonder na te denken de supermarkt in en gooien van alles in de winkelwagen, toch? Veelal kant-en-klare producten, waar veel suikers in verwerkt worden. Chocolade, koekjes, frisdrank en vruchtensap, maar ook tomatensaus, ontbijtkoek en broodjes. Het is dan ook niet raar dat we bewust én onbewust suikerverslaafd raken en moeite hebben met afvallen.

Mijn ‘wake up call’ !

Mijn zoon kreeg kort na zijn geboorte last van huiduitslag, het werd zo erg dat hij niet meer normaal kon slapen. Hij werd letterlijk om de 3 uur wakker van de jeuk en dit 1,5 jaar lang! Mijn energie was ver te zoeken dus… Na onderzoek bij een orthomoleculair therapeut bleek dat hij allergisch was diverse voedingsmiddelen. Geloof het of niet, na deze uit zijn eetpatroon te halen, sliep hij als een roos.

Ik verdiepte me steeds meer in de wereld van voeding en zodoende begon mijn passie voor een gezonde levensstijl te groeien. Het was niet leuk om mijn zoon zo te zien lijden, maar zijn situatie heeft er wel van gemaakt dat een gezonde levensstijl nu centraal staat bij ons in het gezin. Samen met mijn man deel ik deze kennis met andere gezinnen.

Mama is moe…

Voor de moeders die worstelen met dagelijkse vermoeidheid bij het opvoeden van kinderen en alle andere taken daaromheen: ik herken het. Het is belangrijk om op het punt te komen dat we prioriteit geven aan onszelf. We hebben als mama alles over voor de kinderen, toch? Waarom dan niet voor onszelf? Wanneer je goed voor jezelf zorgt, heb je meer energie voor je kinderen en zijn zij én jij veel gelukkiger! Wat mij heeft geholpen een fitte mama te worden:

  • Gezonde voeding en meer beweging.
  • Praten over wat je dwarszit. Nee, je bent niet zwak, het brengt juist rust.
  • Regelmatig, ook al is het kort, tijd voor jezelf plannen en ontspannen

 

The 10 day challenge!

Een oude gewoonte verleer je het makkelijkst door een nieuwe gewoonte aan te leren. Er kunnen vele oorzaken zijn van vermoeidheid. Ik wil je uitdagen om deze drie energieboosters slechts 10 dagen uit te proberen.

  • Start de dag met een ½ citroen in 300ml lauw water
    Een perfecte manier om de spijsvertering op gang te brengen en het lichaam te reinigen. Tip: drink dit met een rietje om je tandglazuur te beschermen.

 

  • Meer eiwitten en groenten! Bye, suikerverslaving Kies voor een eiwitrijk ontbijt en meer groenten. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel en minder snelle trek (in zoetigheid). Dame, ik zie hier wat kilo’s eraf gaan! Denk bij eiwitrijk aan: Havermout met fruit en noten, omelet, peulvruchten, kip en vette vis.Bij het diner: minimaal 200 gram groenten. De behoefte naar pasta en rijst zal vanzelf minder worden.

 

  • Start met 7 minuten beweging per dag! Hello Summerbody! Werk aan een slanker en fitter lichaam. Een actief lichaam krijgt meer energie en een betere nachtrust. Download de app of ga naar Youtube en zoek naar: 7 minute workout.

 

Ga jij deze Challenge met mij aan? Ik weet zeker dat je het kan!

Wil je meer praktische tips over bewuste keuzes voor een slanker, fitter en gezonder lichaam? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Gezonde en sportieve groet,

Richelle Maaijen

Geen reactie's

Geef een reactie